Muutu tai kuole

Kun kohtaamme elämässä jotain sellaista mikä muuttaa omat suunnitelmat ja matkamme suunnan, emme silloin useinkaan näe mitä eteemme on sen myötä tulossa.  Elämän muutokset ovat jokaisella jossakin vaiheessa edessä, väistämättä ja toisinaan itsestä riippumatta. 

Eteen voi tulla avioero, jota et itse halunnut. Kenties firma, jossa työskentelit, päätti pistää lapun luukulle ja jouduit menemään ruokajonoon. Ehkäpä terveytesi petti etkä kykene enää tekemään asioita, jotka ennen sujuivat kuin leikiten. Se mitä et ikinä ajatellutkaan joutuvasi kokemaan, saattoi silmänräpäyksessä olla uusi arkesi, kun onnettomuus kohtasi perhettäsi ja menetit rakkaimpasi. Luonnonvoimat saattavat näyttää kuinka helposti voit menettää kaiken maallisen omaisuutesi. Tai kenties ikääntyminen osoitti sinulle, että et selviydykään enää kaikesta omin voimin ja kaipaat toista vierellesi. Elämäsi ei kenties mennytkään ihan niinkuin olit sen itse suunnitellut. Eteesi tuli joku tai jokin mikä muutti tai tuhosi suunnitelmasi täysin.  Miten se saa sinut reagoimaan? 

Hoitajana toki tiedän traumaattisen kriisin vaiheet, shokkivaihe, reaktiovaihe, käsittelyvaihe ja uudelleen suuntautumisen vaihe. Uskon että moni muukin on näistä tietoinen mutta kun tilanne tulee omakohtaiseksi ja omat tunteesi ovat paljaana ja paljastettuina on tilanne hiukan erilaisempi kuin oppikirjan sivulta luettuna. Eteen tulleita asioita voi olla vaikeampi sulattaa ja elää niitä läpi. Kun suostumme käymään näitä eri vaiheita läpi omalla tavallaan ja ajallaan, tulee päivä kun olemme valmiita avaamaan silmät uusille tilaisuuksille ja suunnitelmille. Toisinaan kuitenkin käy niin, ettemme suostu menemään kaikkien vaiheiden läpi ja silloin saatamme menettää sisältä jotain hyvin tärkeää, elämän halun. 

Omista kokemuksistani viisastuneena, neuvon astumaan tuleen ja suostumaan kulkemaan sen läpi, sillä et saa muuten koskaan tietää mihin se tie vie jos jäät lamaantuneena makaamaan tilaasi. Kukaan joka on todella kokenut vaikeita vastoinkäymisiä, ei varmastikaan sano että tulen läpi meneminen olisi helppo juttu mutta uskon, että moni joka on matkan suostunut kulkemaan voi sanoa, että sen myötä on saanut viisautta, henkistä ja hengellistä voimaa, kohentuneen itsetunnon, sisua ja sitkeyttä. 

Jos olet selättänyt kohdanneen muutoksen elämässäsi ja uskaltanut kulkea tulesi läpi, niin uskon, että uuden edessä osaat arvostaa elämää jossa on uusia tilaisuuksia, uudenlaista sisältöä ja tarkoitusta.

Muutoksen tulet

Kommentit

  1. Monesti itselleni onkin tullut vastaan asioita, joiden johdosta olenkin ennemmin mennyt läpi harmaan kiven ja tulen. Asioista viisastuneena jatketaan eteenpäin (sanoi sitten kuka tahansa jotain ihan muuta). Hyvä teksti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kohteliaisuudestasi Nicola. Hyvää matkaa sinulle tuliesi läpi käyneenä ja niistä viisastuneina! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli