Selviytyjä

Sain tänään, syntymäpäivänäni, mieheltäni lahjaksi kirjan.  Kirja kertoo meistä Selviytyjistä. Uskon, että sinullakin lukijani on takana monta vaihetta elämässäsi, joista olet joutunut selviytymään. Kenties tällä hetkelläkin kamppailet selviytyäksesi eteenpäin elämässäsi.

Se, että me selviydymme, monista raskaista vaikeuksista, kertoo jotakin meistä.
Meistä löytyy sitkeyttä, sisua, periksi antamattomuutta, voimaa, mielikuvitusta ja luovuutta.  Huumori ja toivon kipinä ovat myös tärkeitä elementtejä, joiden avulla jaksamme. Toivottavasti ymmärrämme myös hakea ja pyytää apua taistelumme keskellä. Voimme eräänä päivänä huomata, kuinka onkaan selvinnyt sellaisista asioista, joita ei osannut kuvitella omalle kohdalleen.

Minä en ainakaan osannut kuvitellakaan, mistä kaikesta tulisin kamppailemaan ja selviytymään 44-elinvuosieni aikana.
Taistelin selviytyäkseni mm. henkisestä, fyysisestä ja hengellisestä hyväksikäytöstä ja väkivallasta, keskenmenoista, kahdesta avioerosta, taloudellisista vaikeuksista, yksinhuoltajan arjesta, yksinäisyydestä, sairauksien kanssa elämisestä, läheisten menetyksistä, petollisista ihmissuhteista, äidittömyydestä, uusperheen vaikeuksista, työelämän haasteista, työttömyydestä ja työuupumuksesta (josta olen vielä selviytymismatkallani).

Olen selviytynyt omien vaikeuksieni läpi tähän päivään. Kenties elämääni on vielä jäljellä useita vuosia, toivottavasti, joten saattaa olla, että edessäpäin on vielä muutama ”miinakenttä” ylitettävänä. Uskon, että nämä kamppailummekin kuuluvat osaksi tätä elämää. Vaikka me niiden keskellä koemmekin kipua ja tuskaa, niin monesti kaukaa ja etäältä katsottuna, moni taistelumme on kääntänyt elämässämme uuden sivun. Toisinaan huomaan myös, että kun päästän irti vihasta ja katkeruudesta, syntyy tilaa rakkaudelle ja kyvylle nähdä jokapäiväiset onnen hetket.

Elämä on mielestäni seikkailu. Se on elämänmakuinen löytöretki, joka sisältää hyvin monipuolisia tapahtumia ja antaa erisävyisiä kokemuksia.
Niiden avulla saamme tilaisuuden oppia tutustumaan sisäiseen minuuteemme, lähimmäisiimme ja Jumalaan.

Selviytyjä on ihminen, joka kykenee selviytymään suuristakin vaikeuksista.

Ja sinä olet Selviytyjä!

Syntymäpäivälahja Selviytyjälle

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Sika