Koronatila luo uutta

Elämme poikkeuksellisia aikoja...näin toitotetaan tänä päivänä useista eri tuuteista. Maailmaa ravisuttelee virus nimeltään Covid-19 tutummin korona. Tänne kotomaahanikin se on jo rantautunut. Paniikki iski alkumetreillä moniin ja yleinen vitsin aihe, vessapapereiden hamstraaminen, naurattaa useita vielä tänäänkin. Toisilla kuitenkin on jo hymy hyytynyt, koska ovat joutuneet kohtaamaan viruksen tuhoavamman puolen, sairastumisen ja jopa kuoleman. Jokaiselle on korona aiheuttanut jonkinlaisia muutoksia arkielämäänsä, jos ei muuta niin ainakin kehotuksen lisätä käsien pesua. Sitä miten meistä kukin näitä kehotuksia ja rajoituksia toteuttaa, jää paljolti jokaisen omantunnon varaan.

Tässä blogikirjoituksessani en lähde enää listaamaan niitä asioita, joihin korona on vaikuttanut. Olemme kuulleet jo nyt monia tarinoita laidasta laitaan. Minua itseäni kiinnostaa kaikki se mitä tämä ”sota” virusta vastaan luo.  Keskityn lukemaan ja kuuntelemaan enemmin asioita, joissa näkyy se yhteisöllisyys ja auttamisen halu, mitä ainakin itse olen jo pitkään kaivannut maailmaamme. Tuskin monikaan todella toivoo ikäviä asioita itselleen tai toisille, mutta niitä kuitenkin elämäämme tulee, tavalla jos toisella.
Ainahan sodassa on nähty ihmisen raadollinen mutta myös inhimillinen puoli ja niin näemme myös tässäkin ajassa. Kun alamme keskittymään ”sotatilassa” enemmin siihen, mistä löydämme voimaa arkielämän haasteisiin, etsimään uusia väyliä ja keinoja selviytymiseen ja hakemaan toistemme tukea, vaikka etäisestikin, kuin että velloisimme ongelmissa tai aiheuttaisimme niitä vain lisää, niin uskon, että näin toimimalla näemme ennen pitkään tämän ”sodan” hyvän hedelmän tuotokset.

Minua nauratti yhtenä päivänä, kun kirkkomenomme oli estetty tämän ”sotatilan” vuoksi, se kun mieheni tokaisi sohvalla istuessaan, että: ”Nythän voimme olla kalsarit jalassa kirkossa”. Siinä me sitten seurasimme kirkonmenoja videolta kalsareissamme ja niin syntyi uusi tapa meidän perheeseen ”kalsarikirkko”.
Mitäs uutta yhdessä tänään luodaan?


Luodaanko uutta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli