Yltäkylläinen elämä

Voisi kaiketi sanoa, ettei minun elämästäni ole puuttunut yltäkylläisyyttä tai yllätyksiä. Joku on joskus sanonut minulle, ettei voi uskoa, että minulle on tapahtunut niin paljon kuin on. Tein joskus leikkimielisen testin netissä, jossa arvioitiin henkistä ikääni ja tulokseksi tuli 91.v, siis melkein isoäitini ikä! No, ehkä en nyt siihen kuitenkaan täysin usko mutta siihen kyllä, että kun ihminen kokee elämässään monenlaista, niin se varmasti tuo jotain mukanaan, jättää omat arpensa ja oppinsa. Meidän elämämme kulkee jokaisella erilaisia polkuja ja teitään. Voi kaiketi sanoa, että "toiset pääsevät helpommalla kuin toiset”. Paljon on elämä opettanut ja uskon, että jos elää saan niin tulen oppimaan vielä enemmissä määrin.
 Voin kuitenkin jo sanoa, näin keski-ikäisenä, että tiedän elämästä jo jotain. Elämäni on ollut täynnä monenlaista muutosta ja tapahtumaa ja siihen on sisältynyt hyvin tunnekylläisiä päiviä.

Olen nähnyt sen kuinka toinen ihminen voi olla toiselle susi tai sen, kuinka taas toinen on sinulle enkeli, kun sitä vähiten osaat odottaa. Joskus käy niin, että ystävä, johon luotit, pettää sinut tai puoliso, jota sydämestäsi rakastit, hylkää sinut. Työnantajasi saattaa käyttää voimavarasi loppuun tai työkaverisi nauravat arvoillesi.
Kenties jonain päivänä kohtaat ihmisen, jota kaipasit takaisin elämääsi tai sait uuden ystävän rinnallesi juuri kun mietit, ettet jaksa enää yksin. Ehkä odotit ihmettä ja sait sen. Kenties elät taloudellisesti hyvin köyhää elämää ja eräänä päivänä huomaat, että oletkin niin ”rikas”, ettei sinun enää tarvitse miettiä mitä tänään syötäisiin. Sekin, että nouset köyhyydestä rikkaampaan elämään voi aiheuttaa sen, että osa ystävistäsi jättää sinut, on arkea. Tänään saattaa kuitenkin olla päivä, jolloin saat kuulla, kuinka ihana olet tai kuinka olit ”pelastava enkeli” toiselle. 

Kun olet elänyt elämän, jossa olet ollut ihmisten silmissä se, "josta ei mitään tule” ja saanut sellaista armoa, jota moni ei ymmärrä, on elämässäsi vain yksi, joka vie sinua eteenpäin. Hörhö tai mikä lie, päätä itse miksi minua haluat kutsua, niin sanon, että se on kuitenkin Jumala, joka täällä määrää kaikesta loppu kädessä. Hän jakaa omalla mittarillaan kaiken kaikille. Se mittari on aivan eri kuin meidän ihmisten mittari. 
Minä olen saanut sen nähdä, tänäänkin. Palvelin töissäni tänään ihmistä, joka oli minulle aikoinaan paha ja ilkeä ja hän sai hyvää palvelua, kaikesta huolimatta. Olen oppinut. Älä kosta pahaa pahalla vaan palvele ja anna Jumalan hoitaa loput. Hän tekee sen. Joten elä yltäkylläisyydessä sinäkin siinä missä juuri nyt oletkin koska kukaan meistä ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Odota hyvää ja näe se hyvä mitä tänäänkin on. 

Koska sitä on!Vaella yltäkylläisessä elämässä!

Kommentit

  1. Kiitos ihanasta ja lohdullisesta tekstistä. Terveisin toinen "hörhö"

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteestasi sinä toinen "hörhö" :) !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli