Valinnat tänään


Kun teemme elämänmatkaa, eteemme tulee usein tilanteita ja risteyksiä, joissa joudumme tai saamme tehdä valintoja. Joskus voi tuntua, että elämänvirta vain kuljettaa meitä mukanaan ja että asioita vain tapahtuu emmekä voi itse niihin juurikaan vaikuttaa. Varmasti näinkin on mutta pysähdy hetkeksi ja muistelet missä ja milloin olet ollut viimeksi valinnan edessä. Onko sinulla ollut siinä hetkessä mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan tai siihen mihin suuntaan haluat asiaa viedä?

Joka päivä olemme moninaisten valintojen edessä. Jo kauppareissulla joudut niiden eteen. Kuljenko matkani kävellen vai hurautanko lähikauppaan autolla? Otanko ruokatavaroilleni muovipussin vai kangaskassin? Tervehdinkö kassaneitiä ja tönäisenkö ostoskärryllä edellä hidastevia vanhuksia? Tyydytänkö yksinäisyyttäni lohturuualla vai etsinkö ryhmän, jossa voisin tavata uusia ihmisiä? Miten annoin mieliteoilleni valtaa tänään? Satutinko niillä itseäni tai toisia? Laitoinko pistävän viestin someen tiedoksi toiselle kuinka tyhmiä hänen valintansa mielestäni ovat? Annanko puhumattomuuteni sivaltaa yhtä kipeäsi kuin kärkeät sanani?

Edessämme on päivittäin pieniä, suuria valintoja ja niillä kaikilla on seuraus. Pysähdy hetkeksi seuraavan valintatilanteesi edessä ja mieti mihin suuntaan haluat asian menevän. Olipa se tilanne ja paikka mikä hyvänsä.

Minulla oli tänään edessä valinta. Vuosia kestäneen vihanpidon jälkeen siskoni pyysi omaa tyhmää käytöstään anteeksi ja minä jouduin valinnan eteen. Olisinko liian loukattu kaikesta mitä nämä vuodet ovat sydämeeni keränneet ja antaisin vihan jatkaa elämäänsä vai pystyisinkö antamaan hänelle anteeksi. Niinpä pysähdyin hetkeksi viestin äärelle ja mietin mihin suuntaan haluan tämän ihmissuhteeni menevän. Kovin kauaa ei minun tarvinnut siinä hetkessä olla, kun ymmärsin myös oman kovuuteni ja epätäydellisyyteni, jolla varmasti olin hänelle haavoja aiheuttanut. Tein valintani ja sain rauhan omaan sydämeeni. Siskoni on taas elämässäni mukana! Tärkeintä on ne omat valinnat, se että pystyy itse seisomaan valintojen edessä ja tuntemaan rauhaa sydämessään.  

Jos tänään valitset rakentavat sanat, hyvät teot, rohkeuden poistua mukavuusalueelta, muutoksen ostosvalinnoissa, toistemme huomioimisen oman navan tuijottelun sijaan  tai pysähtymisen kiireen sijaan, millaisiahan seurauksia valinnoillasi mahtaisi olla? 


Valitse suuntasi viisaasti!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli