Astu esiin ja toimi!

Voi miten helppoa olisi vain kulkea silmät kiinni ja antaa toisten hoitaa hankalat hommat. Mitä ne minulle kuuluu, toisten jutut. Mutta kun luet alla olevan stoorini, niin mieti hetken jospa poika, jota kiusattiin olisi ollut sinun poikasi tai aikuinen, joka katseli, olisit ollut sinä? Olisitko silloin tehnyt jotain toisin?

Kävelyretkilläni satun toisinaan näkemään ja kokemaan kaikenlaista, kuten tässä yhtenä päivänä sain taas huomata.  Olin ohittamassa koulurakennusta, jonka vieressä oli bussipysäkki, missä koululaiset ja aikuiset odottelivat bussia. Lähestyin pysäkkiä ja kaukaa jo näin, kuinka kolme poikaa kiusasi heitä pienempää koululaista. Pysäkillä seisoi viisi aikuista, jotka katselivat poikien touhua, eivätkä muuta sitten tehneetkään.

Isommat pojat potkivat pienemmän pojan maahan heitettyä reppua ja tönivät häntä. Poika yritti nostaa reppuaan ja pipoaan maasta, jolloin isoin pojista tönäisi poikaa niin, että tämä horjahti ja kaatui maahan. Edelleenkin vieressä seisovat aikuiset vain katselivat tapahtumaa puuttumatta siihen. Kiirehdin askeleitani ja kävelin poikien luo. Pysähdyin isoimman öykkäri-pojan nenän eteen ja katsoin häntä suoraan silmiin. En sanonut pojille mitään, vaan katsoin heitä vain hyvin vihaisesti. Kaksi muuta öykkäri –poikaa väistyivät hiljalleen sivulle, katseet maahan painuneena. Isoin pojista katsoi minua ja yritti vielä potkaista maahan kaatunutta poikaa. Siirryin maassa makaavan pojan eteen ja sanoin öykkäri-pojalle tuimalla äänellä, NIIN MITÄ sinä meinasit tehdä!  Poika katsoi hetken minuun mutta huomasi ilmeestäni, että tuo täti ei aio perääntyä, joten hän poistui paikalta, edessään olevaa lumikökkärettä potkien.

Autoin kaatuneen pojan ylös ja kysyin kaipasiko hän apua kotiin pääsemisessä. Poika sanoi selviytyvänsä kotiinsa.  Ennen paikalta poistumistani vilkaisin lähellä olevia aikuisia ja huomasin heidän helpottuneet katseensa. Minun eleeni sai kuitenkin heidän katseensa laskemaan päänsä ja vilkuilemaan kenkiään. Pyöritin päätäni kuin sanoen, ei hyvää päivää! Kuinka te voitte vain seisoa ja katsoa vierestä kun lapset kiusaavat pienempää!

Tiedän, että on vaikeaa astua esiin ja toimia mutta tiedäthän, että se on ainut tie muutokseen!

Toimi!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli