Mitä kannat repussasi?

Ihminen on siitä kummallinen otus, että se kerää elämän matkaltansa mukaansa ”evästä”. No, löytyyhän eläinkunnastakin näitä keräilijöitä. Mieleeni tulee jostain syystä pillerinpyörittäjä, kovakuoriainen. Tuo otushan kerää pyöritellen lehmänlannasta palleroita, joita se sitten syö ja käyttää muniensa haudontakammiona.

Mitä me sitten oikein lastaamme omaan reppuumme? Joskus tuntuu, kun ihmisiä kuuntelee, että sinne on tullut nyt kerättyä tuota lantaa.  Reppu kuulostaa olevan täynnä katkeruutta, kateutta, vihaa ja pahansuopaisuutta. Miksi me sellaista haalimme repun täydeltä ja sitä mukana kannamme, vuosikymmenienkin ajan? Kannattaako tuollaista evästä kerätä ja säilyttää? Mehän olisimme kuin tuo pillerinpyörittäjä, söisimme itse sitä paskaa, jota olemme reppuumme keränneet ja pahimmassa tapauksessa kasvattaisimme lapsemmekin tällaisella eväällä.

Joskus on hyvä tehdä inventaariota reppunsa sisällön suhteen. Pysähtyä vaikka kannonnokalle ja poistaa sieltä se mikä painaa ja on pilaantunutta. Ja jos tuntuu, että on vaikeaa tarkistaa reppunsa sisältöä, voi pyytää luottoystäväänsä, kumppaniansa tai vaikkapa terapeuttia vilkaisemaan eväitäsi ja kuuntelemaan heidän ajatuksiaan sen ravitsevuudesta.

Uskotko, matkantekosi kevenee kun poistat turhat kantamukset!

Kenties saat sinne paremmin mahtumaan ne eväät, jotka ravitsevat sinua ja matkakumppaneitasi loppu taipaleesi ajan. 


Reppumatkaaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaksi astiaa

Kiiltokuvatyttö

Kolikon toinen puoli